2011. február 23., szerda

Ápold a bőröd - olcsón

Nem kell sok ezer forintot otthagynod a drogériában, vagy szépségfarmra menned, ha szép és ápolt bőrt szeretnél. Most néhány egyszerű és költségkímélő tippet olvashatsz ehhez.
  • Ha napi 1.5 – 2 liter szénsavmentes vizet megiszol, azt a bőröd garantáltan meghálálja majd. A méreganyagok kiürülnek a szervezetedből, a bőröd pedig egészséges és ragyogó lesz.
  • Váltózuhany. A víz nemcsak belsőleg, külsőleg is segítségedre lehet. A hideg – meleg vizes zuhanyozással a vérkeringésedet felturbózhatod, és a narancsbőrrel is felveheted a versenyt.
  • Zuhanyozáskor egy luffaszivaccsal (pár száz forintért beszerezhető) dörzsöld át magad, így megszabadulhatsz az elhalt hámsejtektől, így a bőröd megújul és a testápolót is jobban beszívja majd.
  • Ha használsz pl. valamilyen narancsbőr elleni krémet, egy olcsó módszerrel megnövelheted a hatékonyságát. Kend fel a krémet, majd tekerd körbe magad folpackkal. Legalább 30 percig hagyd magadon, vagy növeld a hatást azzal, hogy egy negyed órára beülsz az infraszaunába. Ha nem érzed kényelmetlennek sportolás közben is fennhagyhatod. ,
  • Ha már itt tartunk, akkor a sportot nem hagyhatjuk ki a listáról. Nemcsak a szervezetünknek és az állóképességnek tesz jót a sport, de a bőrünknek is. Ehhez nem kell drága konditerem, menj ki a szabadba, fuss, biciklizz. Amíg hidegek vannak, menjetek elkorcsolyázni, vagy csak tegyetek egy nagy sétát a friss levegőn.
  • Készíts otthon testápolót, testradírt. Ezekről később fogok még írni részletesen, és megosztok néhány receptet veletek.

3 megjegyzés:

  1. Nagyon jól hangzik leírva, bárcsak be tudnám tartani.... - ebből egyetlen dolgot csinálok rendszeresen, a heti 1x squasht :( szégyen.

    VálaszTörlés
  2. Ha változtatni szeretnél, akkor próbálj meg kis lépésekben haladni. Nem kell holnaptól mindent megcsinálnod. A vízfogyasztás a legfontosabb szerintem. Próbáld ki, hogy mindig legyen előtted egy pohár víz, és ha meglátod, akkor igyál. Vagy egy 2 literes üveget tölts tele, és azt iszogasd, mert azon látod hogy mennyit ittál, és tudod, hogy annak el kell fogyni a nap végére.

    VálaszTörlés