2011. február 17., csütörtök

Életünk színei


Életünkre nem csak a körülöttünk lévő tárgyak, hanem a színek is hatással vannak. Nem mindegy tehát, hogy milyen színre festjük a szobák falait, vagy éppen milyen színű ruhában indulunk útnak. Kedélyállapotunkat, érzelmeinket is befolyásolják a szemünk elé került színek, melyeket megfelelően használva akár hasznunkra is fordíthatjuk.



Fehér: A tisztaság és ártatlanság jele, ugyanakkor a leghidegebb szín. Épp ezért túlzásba vitt alkalmazás nem ajánlott, mert frusztrációt, ürességérzetet okozhat. Más színekkel kombinálva azonban jótékony hatása is lehet.

Fekete: A feketét elsőre negatív hatású színnek titulálnánk, de neki is vannak jótékony hatásai. Ez a szín bátorít, illetve tekintéllyel bír. Ugyanakkor a depresszió, lemondás és passzivitás színe is.

Piros: Vitalitást sugároz, képes biztosítani számunkra azt a plusz löketet, amely céljaink elérésére sarkal. Ugyanakkor töményen alkalmazva agresszivitást is kiválthat. 

Kék: Ez a hideg szín frissítően hat az emberre, fáradtság esetén jótékony hatását segítségül vehetjük. Valamint tágítja a teret, így kis helységeknél csalhatunk egy kicsit, és ezzel a színnel nagyobbá tehetjük.

Zöld: Nyugatató színről van szó, melyet ha a hálószobában alkalmazunk, az álmatlanság ellen is jó lehet. A remény és az új lehetőségek színe is.

Lila: Fokozza a kreativitást és segít a koncentrációban is. Az idegrendszerre nyugatóan hat, így a zöldhöz hasonlóan stresszoldó és álmatlanság kezelésére is jó. Intuícióinkat és empatikus képességeinket erősíti.

Sárga: A sárga vidámságot sugároz, az optimizmus, frissesség színe. Viselőjét jókedvre hangolja, és szellemileg is frissít. Állítólag a fogyókúrában is segítségünkre lehet, mert egyensúlyban tartja a testsúlyt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése