2011. május 1., vasárnap

Póréhagyma leves

Én nagyon szeretem az olyan ételeket, amikhez nem kellenek különleges hozzávalók, gyorsan elkészíthetőek, és még finomak is. Pár nappal ezelőtt épp egy ilyenhez fogtam hozzá. Volt még itthon póréhagyma, úgyhogy gyorsan csináltam belőle egy kis levest. Szerintem nagyon finom lett, és úgy gondoltam, megosztom veletek, hátha nem ismeritek és kedvet kaptok hozzá. Jó étvágyat! :)



A karikára vágott póréhagymát megpároljuk, 2 gerezd fokhagymával, 1 krumplival és 1 almával. (Ettől "selymesebb" lesz az íze.)  Felöntjük vízzel, hozzáadunk egy leveskockát, sózzuk, borsozzuk, majd puhára főzzük. Botmixerrel pürésítjük, majd belekeverjük a tejszínt.  Pirított kenyérkockákkal és sajttal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése